Annons

Brandade med stekta tomater

40min
0
5
6 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Mackor 27 juni, 2013

Ingredienser

300 g
torkad saltad fisk eller 1000 g färsk vit fisk
900 g
mjölig potatis
1 dl
finriven parmesanost
0.5 dl
Olivolja
0.4 dl
Mjölk
1 st
citron (färskpressad juice)
3 st
vitlöks klyftor
   
peppar
30 st
körsbärstomater
6 skivor
ljust surdegsbröd
   
färska örter(basilika timjan oregano)

Tillagning

40min
  1. Torkad fisk: Lägg fisken i en bunke med kallt vatten. Ställ bunken i kylskåpet. Låt fisken blötas upp i 5-7 dagar. Byt vattnet varje dag.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Pressa den genom en potatispress.
  3. Lägg fisken i en stor kastrull ( torkad blötad eller färsk). Täck den mad vatten och koka upp tillsammans med 2 vitlöksklyftor. Sänk sedan värmen och låt fisken sjuda i 10 min.
  4. Ta upp fisken ur vattnet och finfördela den i en bunke.Tillsätt mjölk, citronsaft och sedan försiktigt olja under konstant omrörning.
  5. Blanda ner potatisen och osten. Smaka av med peppar.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form tillsammans med olja. Stek dem i ugnen ca 10-15 min.
  7. Gnid i brödskivorna med vitlöken och rosta dem i ugnen tills de fått lite färg.
  8. Fördela brandade på bröden och lägg några stekta tomater på varje macka. Strö över färska örter.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Brandade går att göra på både torkad och färsk fisk. Ni kan även prova att byta ut hälften av fisken till rökt makrill eller lax."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.