Annons

Boo trädgårds choklad- och rödbetskaka

1h
0
5
Av recept.se Kategori Efterrätt 12 oktober, 2012 Tidning elle mat & vin
Boo trädgårds choklad- och rödbetskaka

Ingredienser

4 dl
ekologiskt vetemjöl
1 dl
Farinsocker
2 dl
ekologiskt socker
1 tsk
Salt
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
mald kanel
2 tsk
riven muskot
3.5 dl
solrosolja
3 st
Ägg
3 dl
grovt rårivna rödbetor
100 g
grovhackad mörk blockchoklad eller chokladploppar

Limekräm

1 paket
cream cheese - 200 gram
1 st
lime - skal och saft
1 dl
Florsocker
50 g
smält smör

Tillagning

1h
  1. Smörj och bröa en kakform. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör olja och ägg till en jämn smet och blanda i rödbetor och chokladbitar innan du rör ner de torra ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda cirka 45 minuter i 175°.
  2. Under tiden kakan står i ugnen kan du passa på att blanda ihop limekrämen: blanda smält, svalnat smör med philadelphia och florsocker, pressa ner juicen av en lime. Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den. Lägg kakan på ett vackert fat, bred på toppingen i en härlig hög och dekorera med lite rivet limeskal eller säsongens ätbara blommor.

Tips från kocken

"En saftig kaka som blir julens favorit."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.