Annons

Bön- och paprikasoppa

20min
0
1
4 Portioner
Av Klara Desser Kategori Soppa 8 oktober, 2013 Tidning matmagasinet
Bön- och paprikasoppa

Ingredienser

1 st
gul lök
   
smör eller olja
2 st
vitlöksklyftor
1 burk
hela tomater - 400 g
1 burk
grillad paprika - 200 g
1 burk
kidneybönor - 400 g
2 tsk
sambal oelek
4 dl
Vatten
   
salt och peppar
1 st
lime - saften
2 st
avokador
1 st
lime - saften
   
mynta till dekoration

Tillagning

20min
  1. Hacka löken och fräs den i smör eller olivolja tills löken blir mjuk. Tillsätt riven eller pressad vitlök. Tillsätt tomaterna och de grillade paprikorna.
  2. Skölj kidneybönorna ordentligt och låt dem rinna av, tillsätt dem tillsammans med sambal oelek och vatten. Låt koka upp och mixa sedan med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  3. Skär avokadorna i bitar och pressa över lime. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med avokadobitarna och lite färsk mynta.

Tips från kocken

"Fantastiskt enkel soppa som är både personlig och smakrik. Dessutom mättande. Den fräscha avokadosalsan bryter av på ett trevligt sätt. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.