Annons

Blomkålssoppa med knaperstekt pancetta

0
4
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Förrätt 26 februari, 2013
Blomkålssoppa med knaperstekt pancetta, blomkål och pinjenötter

Ingredienser

250 g
blomkål - plockad utan rot och blad
4 dl
Mjölk
2 dl
Grädde
   
Salt

Till soppan

80 g
pancetta
60 g
blomkål - plockad utan rot och blad
50 g
pinjenötter
1 msk
bladpersilja - hackad
   
Olivolja

Tillagning

  1. Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg blomkålen i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp och låt koka cirka 20 minuter, tills blomkålen är helt sönderkokt. Häll över soppan i en mixer och mixa tills soppan är helt slät. Smaka av med salt.
  2. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Fintärna pancettan och plocka små buketter av blomkålen. Stek pancetta, blomkål och pinjenötter i lite olja tills de har en fin brynt färg.
  3. Häll upp soppan i djupa tallrikar och fördela pancetta, blomkål och pinjenötter i sopptallrikarna. Ringla över lite olja och strö över persilja.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.