Annons

Biff med Karl Johansvamprisotto samt råmarinerad zucchini och fänkål

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 9 oktober, 2012
Biff med Karl Johansvamprisotto samt råmarinerad zucchini och fänkål

Ingredienser

4 st
biffskivor a 175 gram
   
Salt
   
peppar
   
Smör
   
olja
100 g
zucchini
100 g
fänkål
1 msk
citron (färskpressad juice)
1 msk
Olivolja
35 g
parmesan
100 g
karl johansvamp
0.5 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
2 dl
arborio- carnaroliris
1 dl
torrt vitt vin
6 dl
kycklingbuljong
50 g
parmesanost
3 msk
Olivolja
35 g
Smör
   
Salt

Tillagning

  1. Värm en stekpanna till hög temperatur. Finstrimla zucchinin och fänkålen. Salta grönsakerna, låt dra ca 10 minuter och pressa sedan ur vattnet. Vispa ihop citronjos och olivolja och marinera zucchinin och fänkålen ca 5 minuter före servering.
  2. Ansa, tärna och bryn svampen i 15 g smör. Smaka av med salt och dra av från plattan. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja, i en vid kastrull. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Koka risotton sakta och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen. Riv parmesanosten. Tillsätt svampen, 20 g smör och den rivna parmesanosten, när riskornen har ett lätt tuggmotstånd, efter c:a 15-20 minuter. Smaka av med salt.
  3. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta och peppra biffarna och bryn dom i olja och smör till fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Kärntemperaturen ska vara 52 C när du lyfter ur biffen från pannan.
  4. Lägg upp risotton i 4 djupa tallrikar och lägg biffen ovanpå. Toppa med dom marinerade grönsakerna och hyvla över lite parmesanost.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.