Annons

Banoffepaj

3h 20min
0
4.2
8 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Bakverk & kakor 5 mars, 2013 Tidning matmagasinet
Banoffepaj

Ingredienser

200 g
Digestivekex
100 g
smält smör

Fyllning

1 burk
söt kondenserad mjölk - 400g
3 st
bananer - skivade
3 dl
Vispgrädde

Garnering

25 g
flisad mörk choklad

Tillagning

3h 20min
  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allteftersom det kokar bort. Den ska koka minst 3 timmar. Ju längre du kokar, desto hårdare toffee blir det.
  2. Smula kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills toffeen är färdig.
  3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Lägg bananskivorna ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad. Ställ kallt tills serveringen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.