Annons

Banoffee muffins

1h
0
Betygsätt
10 Stycken
Av Maria Dahlin Kategori Bakverk & kakor 9 april, 2014 Tidning matmagasinet
Banoffee muffins

Ingredienser

Karamelliserade pecannötter

100 g
pecannötter
0.75 dl
rörsocker
1 tsk
flingsalt
0.25 dl
Vatten

Muffins

100 g
Smör
2 st
Ekologiska ägg
1 dl
strösocker
2 dl
ekologisk mjölk
1 st
banan
4 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 nypa
Salt
100 g
hackad mjuk kola - till exempel Rollo

Frosting

1 st
banan
1 msk
citronsaft
75 g
Smör
200 g
Philadelphiaost
6 dl
Florsocker

Garnering

   
pecannötter och färdigköpt kolasås

Tillagning

1h
  1. Karamelliserade pecannötter: Rosta pecannötterna i en torr stekpanna 3–4 minuter. Rör om så att de blir jämnt rostade. Häll upp på en tallrik.
  2. Koka ihop råsocker, salt och vatten i stekpannan tills det blir bärnstensfärgat. Ta bort från värmen, häll i pecannötterna och blanda om snabbt. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka sedan grovt.
  3. Muffins: Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda det smälta smöret med mjölken. Mosa bananen med en gaffel och blanda i. Blanda med äggvispet.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
  6. Sätt ugnen på 200°. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med hackad kola och hälften av nötterna (50 g) tills formarna är fyllda till två tredjedelar.
  7. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter. Låt muffinsen svalna.
  8. Frosting: Kör banan och citronsaft till en puré i en mixer. Blanda med smör, philadelphiaost och florsocker och vispa samman till en slät smet.
  9. Spritsa frostingen över muffinsen. Garnera med resten av nötterna och kolasås.

Tips från kocken

"Ordet banoffee är en sammanslagning av banan och toffee. Det är en underbar kombination, speciellt i sällskap med pecannötter."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.