Annons

Bakat ägg i småbröd

20min
0
5
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Frukost 27 januari, 2014

Ingredienser

4 st
portionsbröd gärna suredegsfrallor
4 st
stora ekologiska ägg
4 msk
Grädde
4 msk
riven ost av valfritt slag
1 tsk
Salt
   
bacon- gräslök- tabasco till servering

Tillagning

20min
  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett lock av bröden och gröp ur underdelen. Tips! Det urgröpta brödet kan användas till krutonger eller i köttbullesmeten.
  3. Knäck ett ägg i varje brödskål.
  4. Blanda grädde med salt och fördela den jämt över äggen. Strö över ost.
  5. Ställ brödskålarna på en plåt och låt dem bakas mitt i ugnen i 10 min.
  6. Lägg på locken och grädda ytterligare 3 min.
  7. Låt bröden vila ca 5 min innan du serverar tillsammans med bacon, gräslök och tabasco.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Det här är en mättande frukosträtt som kan varieras med olika sorters ost och örter."

Passar till

Safta & sylta
Citronsirap
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.