Annons

Bakade majrovor med äpple, getost och salvia

25min
0
4
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 11 september, 2013

Ingredienser

12 st
Majrovor ev fler beroende av storlek
2 st
Äpplen
120 g
Getost av chevre typ
1 msk
flytande honung
1 msk
olja
0.5 dl
Hasselnötter grovhackade
0.5 tsk
Salt
1 krm
grovmalen svartpeppar
0.5 kruka
färsk salvia
   
Salladsblad och vinägrett till servering

Tillagning

25min
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa majrovor och äpplen, skär dem i grova bitar. Lägg dem i en form tillsammans med hasselnötter, olja, honung, salt och peppar. Blanda om väl.
  3. Låt den fyllda formen stå i mitten av ugnen ca 15 min eller till rovorna blivit mjuka.
  4. Smula över getosten, klipp över salvian och servera med sallad och vinägrett.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Ät rovorna som ensamrätt eller tillsammans köttfärsbiffar."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.