Annons

Baconstekt blomkål med kassler och pepparrotssås

0
Betygsätt
2 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 4 november, 2013 Tidning mat & hälsa
 Baconstekt blomkål  med kassler och pepparrotssås

Ingredienser

0.5 st
blomkålshuvud
1 paket
bacon
0.5 st
gul lök
6 skivor
kassler eller varmrökt fläskfilé
2 dl
crème fraiche
2 msk
pepparrot på burk
   
salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Baconet ger fin sälta till blomkålen som inte behöver mer salt. Speciellt då även kasslern är salt. Den kalla såsen ger lite sting till rätten!
  2. Skär blomkålen i skivor. Skär baconen i strimlor och finhacka löken. Stek i panna tills allt fått fin färg. Lägg upp i lådan tillsammans med skivor av köttet. Blanda ihop crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

Tips från kocken

"Baconet ger fin sälta till blomkålen som inte behöver mer salt. Speciellt då även kasslern är salt. Den kalla såsen ger lite sting till rätten."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.