Annons

Auberginelindad köttfärslimpa

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 17 april, 2013

Ingredienser

3 st
aubergine
500 g
bland- nöt eller fläskfärs
1 dl
Mjölk
2 msk
havregryn
2 st
Lök
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
Salt
1 krm
peppar
2 st
Ägg
0.5 dl
olja

Tillagning

1h
  1. Skär aubergine i cm tjocka skivor på längden. Salta dem och låt de ligga ca 10 min. Torka av skivorna och stek dem gyllene i rikligt med olja.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Blanda mjölk och havregryn. Låt svälla ca 5 min.
  4. Finhacka lök och vitlök. Stek dem gyllene i en panna.
  5. Mixa köttfärs, lök, mjölk, havregryn, salt och peppar till en slät smet i en mixer eller med mixerstav.
  6. Täck botten av en brödform med aubergine, låt ändarna hänga över kanten. Lägg i köttfärsblandningen och förslut med aubergine.
  7. Baka limpan i ugnen ca 30 min.
  8. Låt limpan stå minst 5 min innan den skärs upp.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Servera tillsammans med tzatziki, sallad, rostad potatis eller ris."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.