Annons

Ärtrisotto

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Andreas Hedlund Kategori Förrätt 20 juni, 2013
Ärtrisotto

Ingredienser

4 dl
risottoris
2 dl
vitt vin
4 dl
hönsbuljong
1 dl
riven parmesanost
2 msk
Smör
   
salt och nymalen peppar
   
vitvinsvinäger
1 st
hackad schalottenlök
250 g
svenska ärter
   
vatten för att reglera konsistensen
   
ärtskott

Tillagning

1h
  1. Koka riset i buljongen och det vita vinet. Detta går bra att göra i förväg, koka nästan torrt och kyl. Vid servering: Fyll på med ca 1/2 dl vatten, koka upp och tillsätt smör samt ost.
  2. Koka tills riset är helt färdigt, fyll på med lite vatten om det skulle behövas. Smaka av med vinäger, salt och vitpeppar. Avsluta med att röra i den hackade schalottenlöken och ärterna. Garnera med färska ärtskott och servera.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.