Annons

Äppelkaka med kanel

1
4.6
1 Stycken
Av Elin Pedersen Kategori Bakverk & kakor 4 juni, 2013 Läsarrecept
Äppelkaka med kanel

Ingredienser

85 g
Smör
1.25 dl
strösocker
1 st
Ägg
1.5 dl
gräddfil
2.25 dl
Vetemjöl
2 tsk
vaniljsocker
0.5 msk
Bakpulver
1 nypa
Salt
0.5 dl
strösocker
3 msk
kanel
1 st
äpple

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och strösocker vitt och luftigt. Blanda sedan ner ägget och rör runt ordentligt. Tillsätt gräddfil.
  2. Rör samman de torra ingredienserna i en annan bunkel. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda strösocker och kanel till fyllningen. Skala och skiva äpplet
  3. Smöra och bröa eller sockra en sockerkaksform som är ca 2 L. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret och lägg i äppelbitarna. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Blev det några äppelbitar över kan du lägga på dom också.
  4. Lägg några små bitar av smör överst. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Dela:
Annons
Bild för villeman
villeman säger:

Enkelt och grymt bra recept!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.