Annons

Apelsinsallad

25min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Sallad 1 mars, 2013 Tidning matmagasinet
Apelsinsallad

Ingredienser

1 st
ingefärsbit - cirka 20 gram
1 dl
Vatten
0.5 dl
råsocker
3 st
apelsiner
100 g
mandelmassa

Tillbehör

   
vaniljglass eller vispgrädde

Tillagning

25min
  1. Skala och skiva ingefäran. Koka upp den med vatten och socker. Koka ca 5 minuter. Låt svalna.
  2. Skär bort apelsinskalen så att apelsinerna blir hinnfria runtom. Skiva och lägg apelsinerna på ett fat. Sila sockerlagen över.
  3. Riv mandelmassan grovt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta kokosmassan under omrörning med en gaffel.
  4. Strö det rostade över apelsinerna precis före serveringen.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Skivade apelsiner med en ingefärslag och rostad mandelmassa. När mandelmassan rostas blir den lite knaperseg och smakar som köpta mandelbiskvier. Vi har använt råsocker men självklart går det också bra med strösocker. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.