Annons

Apelsinchokladmousse med apelsinsallad

0
4
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 22 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

3 st
apelsiner
125 g
mörk choklad minst 70%
2 st
Äggulor
3 msk
Florsocker
3 dl
Vispgrädde

Apelsinsallad

   
fruktköttet från apelsinerna
2 dl
Vatten
3 msk
Farinsocker
1 tsk
kanel

servering

   
några hackade pistaschmandlar

Tillagning

  1. Dela två av apelsinerna på mitten och gröp ur köttet. Lägg fruktköttet i en skål och ställ halvorna åt sidan. Skrubba den sista apelsinen i hett vatten och riv skalet. Skala apelsinen och spara fruktköttet.
  2. Bryt chokladen i små bitar och smält den i mikro eller över vattenbad; låt svalna en stund. Rör sedan ner äggulorna, en i taget, i den avsvalnade chokladen; rör noga mellan varje. Vispa ner florsocker och apelsinskal. Vispa grädden, men inte för hårt; vänd ner den i smeten. Fyll en spritspåse med tyll och spritsa moussen i de urgröpta apelsinhalvorna. Ställ i kylen några timmar.
  3. Apelsinsallad: Skär eller filea fruktköttet. Blanda vatten och farinsocker i en kastrull, tillsätt kanel och koka upp lagen, låt den sjuda i 5 minuter. Lägg apelsinbitarna i en skål och häll den heta lagen över. Låt stå och dra några timmar.
  4. Servering: Ta upp apelsinbitarna ur lagen och lägg på tallrik, strö över pistaschmandlar och servera tillsammans med chokladmoussen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.