Annons

Apelsinchoklad fondant

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Stafettbloggen Kategori Efterrätt 21 oktober, 2012
Apelsinchoklad fondant

Ingredienser

Fondant

150 g
Mörk choklad
150 g
Smör
3 msk
strösocker
3 st
Äggulor
3 st
Ägg
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Apelsinsaft
1 st
rivet skal av apelsin

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj cocotteformar ordentligt på sidorna. klipp ut cirklar av bakplåtspapper och lägg i botten av dina formar.
  3. Smält choklad i vattenbad.
  4. Vispa rumstempererat smör och socker.
  5. Häll ner äggulor och ägg lite i taget, i smöret.
  6. Vispa sedan ner mjöl och choklad.
  7. Riv skalet från en apelsin. Ha ner skalet i smeten. Pressa sedan ner saften av apelsinen.
  8. Häll smeten i formarna och grädda i nederdelen av ugnen i ca 10 minuter. Smeten skall stelna ytterst men fortfarande vara lös i mitten.
  9. Vänd fondanten upp och ner på en tallrik efter att den har svalnat. Dekorera med apelsinskal. Servera med grädde eller glass.

Tips från kocken

"En perfekt dessert att servera efter en måltid i advent!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.