Annons

Apelsinbräserad kyckling

30min
0
1
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 14 februari, 2013

Ingredienser

4 st
kycklinglår
4 st
stora apelsiner eller 8 små
1 dl
kycklingfond
2 dl
Vatten
2 msk
grönpeppar
20 st
champinjoner

Tillagning

30min
  1. Dela kycklinglåren i två delar vid leden.
  2. Stek kycklingbitarna gyllene i en panna.
  3. Riv skalet från apelsinerna.
  4. Krossa hälften av grönpepparkornen.
  5. Blanda samman apelsinskal, saften från apelsinerna, kycklingfond och grönpeppar.
  6. Häll blandningen och champinjonerna över kycklingen och sänk värmen.
  7. Lägg på ett lock och låt sjuda i 15-20 min.
  8. Servera med ris, matvete eller bulgur och en sallad av färska apelsin och bladspenat.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Det går bra att byta ut låren till bitar av bröst om ni vill att det ska gå fortare."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.