Annons

Apelsin- och stjärnaniskakor

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 1 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

6 st
små sockerkakaor (eller 1 stor)
100 g
smör (rumsvarmt)
1 st
Ägg
210 g
vetemjöl (ca 2 dl)
120 g
socker (ca 0.15 dl)
5 g
bakpulver (1 tsk)
25 g
kakao (ca 0.5 dl)
2 st
stjärnanisfrukter (stötta eller malda)
150 g
mjölk (1.5 dl)
1 st
apelsin (rivet skal)

Dekorering

120 g
florsocker (2-3 dl)
1.5 msk
citronsaft (färskpressad)
   
sockerpärlor

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form med 6 småformar, eller en större kakform som rymmer 1 1/2 l. Vispa ihop smör och ägg. Blanda i en annan bunke ihop mjöl, socker, bakpulver, kakao och stjärnanis. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Rör ner smör- och äggblandningen i mjölblandningen tillsammans med mjölk och rivet apelsinskal. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna/formen och grädda de små kakorna i cirka 30 minuter, den stora i cirka. 45–50 minuter. Låt stå kvar i formen i 10 minuter innan du stjälper upp kakorna/kakan. Låt svalna.
  2. Glasyr: Rör ihop en glasyr av florsocker och citronsaft. Häll glasyren över kakorna. Dekorera med sockerpärlor.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.