Annons

Anklevermousse på fruktbröd med aprikosmarmelad

0
Betygsätt
Portioner
Av Hotel Diplomat Kategori Smårätter 25 april, 2013 Tidning baka
Anklevermousse på fruktbröd med aprikosmarmelad

Ingredienser

Aprikosmarmelad

200 g
aprikoser - torkade
   
vatten så det täcker frukten
2 cm
röd chilifrukt - urkärnad och finhackad
2 dl
Vatten
0.5 st
citron - zest och saft
4 dl
syltsocker

Kanapéer

   
fruktbröd
   
anklevermousse
   
aprikosmarmelad
   
Smörgåskrasse

Tillagning

  1. Kanapéer: Skiva fruktbrödet i 3x3 cm stora bitar. Bred smör på ena sidan och stek i panna till fin färg. Skiva upp anklever- moussen i 1/2 cm tjocka skivor och fördela dem på fruktbrödet. Toppa med aprikosmarmelad och lite klippt smörgåskrasse.
  2. Aprikosmarmelad: Låt aprikoserna ligga i vattnet över natten. Häll sedan bort vattnet och lägg dem i en mixer och pressa i citronen. Tillsätt citronskal och chili. Koka upp detta med 2 dl vatten och syltsocker och låt sjuda i cirka 20 minuter. Häll upp i rena syltburkar.

Tips från kocken

"Vill man vara riktigt ambitiös så bakar man sitt eget fruktbröd samt gör egen anklevermousse. Om inte, så duger det alldeles utmärkt att köpa ett gott fruktbröd hos en bra bagare. Anklevermousse eller -terrin finns i välsorterade saluhallar."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.