Annons

Ankbröst med apelsin, gulbeta och pistasch

2h 30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 14 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Ankbröst med apelsin, gulbeta och pistasch

Ingredienser

1 st
ankbröst
1 msk
Socker
0.5 msk
Salt
2 msk
Olivolja
0.5 st
blodapelsin - rivet skal

apelsin

2 st
blodapelsiner

gulbeta

4 st
gulbetor
   
den sparade saften från blodapelsinerna
1 tsk
Smör

pistasch

2 dl
Pistaschmandlar
0.5 msk
Florsocker
   
Salt
   
krasse till servering

Tillagning

2h 30min
  1. Gnid in ankbröstet med socker, salt och det rivna apelsinskalet. Ställ kallt 12 timmar. Lägg i vakuumpåse tillsammans med olivoljan och förslut. Lägg i cirkulator vid 65° i 35 minuter. Kyl i isvatten. Skär sedan i tunna skivor. Har du inte vakuumpåse eller cirkulator, stek ankbröstet i ugn på 120° till önskad innertemperatur.
  2. apelsin: Skala apelsinerna och skär ut filéerna, spara saften till gulbetorna. Sprid ut apelsinfiléerna på bakplåtspapper och torka i ugn på 80° i 2 timmar.
  3. gulbeta: Skrubba betorna och dela dem i mindre bitar. Koka betorna mjuka i blodapelsinsaft, låt reducera ihop till sirap. Smaka av med salt och peppar och tillsätt smöret.
  4. pistasch: Ta hälften av mandlarna och kör i matberedare tillsammans med florsocker och en nypa salt tills smeten är helt slät. Forma små kulor. Resterande pistaschmandlar rostas i panna tillammans med salt.
  5. servering: Arrangera allt på tallrik och avsluta med krassen.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.