Annons

Änglamat - Maräng med färska bär

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 1 februari, 2013 Tidning mat & vänner

Ingredienser

4 st
Äggvitor
0.5 tsk
Salt
2 dl
Socker
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
äppelcidervinäger
0.5 l
bär
2 dl
Vispgrädde

Tillagning

  1. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i sänder. Avsluta marängen med att röra i äppelcidervinägern.
  2. Häll den vispade äggvitan i en form, låt marängen bilda en topp i mitten. Grädda vid 150° i 30 minuter, höj till 175° och grädda i ytterligare 30 minuter.
  3. Ta ut formen och låt den svalna. Vid serveringen vispas grädden fluffig och hälls i den fördjupning som bildats. Toppa med färska bär efter säsong och servera.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.