Annons

Älggryta med trattkantareller

2h 30min
0
Betygsätt
8 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 6 november, 2012

Ingredienser

1.5 kg
älgkött i bitar
3 msk
Smör
1 tsk
Salt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 dl
Vatten
1 st
timjankvist
1 st
lagerblad
1 st
kanelstång
2 st
krossad vitlöksklyfta
1 msk
enbär
3 msk
mjöl
2 dl
köttbuljong
75 cl
kraftigt rödvin
2 msk
tomatpuré
1 msk
soja
1 l
krattkantareller
   
färsk timjan till servering
   
potatismos till servering

Tillagning

2h 30min
  1. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna.
  2. Salta och peppra.
  3. Häll över köttet i en gryta.
  4. Häll vattnet i stekpannan och häll sedan skyn över köttet.
  5. Pudra över mjölet och rör om.
  6. Tillsätt vin, buljong, soja, tomatpuré och kryddor i grytan.
  7. Koka upp och låt sedan grytan tillagas på svag värme i ca 2 timmar(gärna längre!).
  8. Stek kantarellerna och låt de koka med i grytan de 10 sista minuterna.
  9. Strö över timjan och servera med potatismos.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Inget älgkött? Byt ut det till fransyska eller högrev av nöt."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.