Annons

Äggtoddy

10min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Dryck 2 april, 2013

Ingredienser

4 st
Ägg
1.25 dl
Socker
8 dl
Mjölk
1 tsk
kanel
1 st
frön ur en vaniljstång
1 krm
muskotnöt
1.25 dl
Whisky- Cognac- Rom eller äppeljuice

Tillagning

10min
  1. Vispa ägg, socker, vanilj och kanel till en vit smet.
  2. Värm mjölken(den ska inte koka).
  3. Häll ner mjölken i en tunn stråle i äggblandningen medan du vispar kraftigt.
  4. Häll över blandningen i en kastrull.
  5. Värm äggtoddyn över låt värme och låt den tjockna.obs! rör försiktigt runt kastrullen under hela tillagningen.
  6. Häll upp i fyra muggar. Tillsätt sprit/juice och riv över lite muskotnöt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.