Annons

Äggröra (scrambled eggs)

10min
0
5
1 Portioner
Av jamesblish Kategori Huvudrätt 2 februari, 2014 Läsarrecept

Ingredienser

3  
Ägg
3 msk
grädde eller matlagningsgrädde
1 nypa
lökpulver
1 nypa
vitpeppar
1 krm
Salt

Tillagning

10min
  1. Knäck två ägg i en bunke. Knäck det tredje och sila bort vitan, blanda i gulan med resten av äggen. Tag 1 matsked matlagningsgrädde per helt ägg och häll i. Andra typer av grädde funkar lika bra. Tag en (liten) nypa lökpulver och eventuellt lite vitpeppar, och blanda i. Vispa sedan äggblandningen hårt under minst en minut - ju luftigare desto bättre. Lägg lite smör i en teflonpanna och sätt värmen på fyra. När smöret smält blanda i äggen och rör konstant med en spatel. Det är viktigt att inte vänta tills pannan blivit för varm. Äggen kommer tjockna långsamt till ett slags gröt och när de är lagom krämiga häll upp dem direkt på en tallrik. Bred ut äggröran lite med en gaffel och mal salt ovanpå. Blanda inte - det är godare om saltkornen ligger direkt på äggen. Ät omedelbart.

Tips från kocken

"Blandningen med en extra gula ger mer smak. Vill du ha ännu starkare äggsmak och en lite större portion, prova med fyra gulor och två vitor.

Äggröran serveras med fördel till ugnsstekt bratwurst skuren på längden, och lite HP-sås.
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.