Annons

Äggröra med ricotta och svamp

15min
0
Betygsätt
2 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Frukost 1 oktober, 2013

Ingredienser

0.5 l
svamp av valfritt sag tev trattkantareller taggsvamp champinjoner
1 tsk
Smör
4 st
Ägg
1 dl
ricotta
1 tsk
Salt
1 krm
färskmalen svartpeppar
   
gräslök efter smak

Tillagning

15min
  1. Lägg svampen i en het panna(gärna teflon), låt allt vatten ånga bort på hög värme.
  2. Tillsätt smöret och låt det smälta. säng värmen till medelvärme. Knäck sedan ner äggen och rör kraftigt.
  3. När ägget börjar koagulera, rör ner ricotta och dra pannan från spisen.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med mycket färsk gräslök!

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Var nog med att inte översteka röran! Den ska vara krämig och ha smaken av löskokt ägg."

Passar till

Bakverk & kakor
Scones
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.