Annons

Ägglikörkräm med krispiga rabarber och mandelsmulor

0
5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Efterrätt 20 mars, 2013
Ägglikörkräm med krispiga rabarber och mandelsmulor

Ingredienser

1 st
Gelatinblad
2.5 dl
Vispgrädde
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
ägglikör

Rabarber

300 g
rabarber
1.5 dl
Vatten
1.5 dl
strösocker

Mandelsmulor

25 g
Sötmandel
25 g
Smör
45 g
strösocker
30 g
Vetemjöl
25 g
mandelmassa

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra av från plattan och häll ner ägglikören. Krama ur vattnet från gelatinbladet och vispa ner det i ägglikörgrädden. Häll upp i 4 portionsskålar och ställ i kylen.
  2. Ansa rabarbern och skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg ner rabarberskivorna i en skål. Blanda socker, vatten och det du ansat bort från rabarbern i en kastrull och koka upp. Sila sedan ner sockerlagen över rabarberna och låt det svalna.
  3. Värm ugnen till 175 C. Hacka mandeln grovt och blanda med övriga ingredienser till mandelsmulorna till en deg. Tryck ut degen i ett i cm tjock lager i en ugnsfast form. Ugnsbaka ca 10 minuter tills degen har en lätt rostad färg. Låt degen svalna och smula den därefter.
  4. Lägg rabarbern och lite av lagen ovanpå ägglikörkrämen före servering och strö över mandelsmulorna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.