Annons

3 olika sorters müsli

0
Betygsätt
Portioner
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Frukost 26 augusti, 2013 Tidning baka
3 olika sorters müsli

Ingredienser

Frögranola

3 dl
havregryn
3 dl
dinkelflingor
1 dl
Pumpafrön
1 dl
solrosfrön
1 dl
linfrön
2 msk
sesanfrön
0.5 dl
kokos - hyvlad eller riven
1 dl
hasselnötter
0.5 dl
muscavadosocker
0.75 dl
Honung
1 dl
Vatten
0.5 dl
kokosolja eller rapsolja

Honungsrostad kardemummamüsli

10 dl
grynblandning - korn - vete - råg - havre
2 dl
hasselnötter
1.5 dl
gröna pumpakärnor - rostade
1.5 dl
solroskärnor - rostade
1 msk
kardemumma - stött
4 msk
kokosolja eller rapsolja
2 dl
Vatten
1 dl
Honung

Äppel- och kanelmüsli

10 dl
havregryn
1.5 dl
solrosfrön eller pumpafrön - rostade
1 dl
kokos - riven
1 dl
hasselnötter
0.5 dl
sesamfrön
2 msk
kanel
0.5 dl
Honung
4 msk
rapsolja
0.75 dl
koncentrerad äppeljuice
1.25 dl
Vatten
1 dl
russin
1.5 st
äpplen - torkade småbitar
2 dl
havreflakes

Tillagning

  1. Frögranola: Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Värm vatten, honung och olja i en kastrull. Häll det över blandningen i skålen. Blanda försiktigt runt med händerna. Fördela allt på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna. Förvara granolan på burk.
  2. Honungsrostad kardemummamüsli: Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp olja, vatten och honung i en kastrull. Droppa det över grynblandningen och blanda runt; krama lite med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Förvara müslin på burk.
  3. Äppel- och kanelmüsli: Sätt ugnen på 175°. Blanda gryn, rostade frön, kokos, hasselnötter, sesamfrön och kanel i en bunke. Värm upp äppeljuice, vatten, honung och rapsolja i en kastrull. Häll detta över blandningen. Blanda runt och krama med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Blanda ner äppelbitar, russin och lätt krossade havreflakes. Förvara müslin på burk.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.