Tiramisu med baileys och kaffe

Cooking time 30min
Genomsnittsbetyg 0
10 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Tiramisu

200 g
mascarponeost
1 dl
espresso
0.5 dl
baileys
2  
ägg (separerade i vitor och gulor)
0.5 dl
strösocker
5  
savoiardikex
1 msk
kakao
2 tsk
hemgjort vaniljsocker (eller 1 tsk köpt)

Tillagning

  1. Dela kexen på två och lägg en halva i varje litet glas. Brygg kaffe och blanda med baileys. Fördela kaffet i glasen över kexen så att all vätska sugs upp. Vänta ett tag.
  2. Vispa äggvitor och vaniljsocker till ett vitt och hårt skum.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt tillsammans med mascarponeosten.
  4. Vänd ner äggvitor i äggule- och ostsmeten. Fördela över kexen i glasen.
  5. Sikta över lite kakao.

Tips från kocken

Det är gott att riva lite choklad över tiramisun ... liksom lite lyxigare.