En bild på min frappuccino.

Starbucks Frappuccino på Alex's vis.

Cooking time 30min
Genomsnittsbetyg 0
1 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Det här behöver du:

2 msk
Vaniljglass
1 skvätt
Dooleys likör
   
Mjölk
   
kaffe
   
is

Tillagning

  1. Gör så här: 1. Sätt på kaffe bryggaren och brygg kaffe, vi vill bara ha ett mått av en uppfylld espresso kopp, så inga stora koppar här inte. 2. Ta fram ett långt glass, eller tumbler mugg med sugrör. 3. Häll en skvätt Dooleys likör på botten -(ungefär lika mycket som du skulle hälla om du gjorde i ordning blandsaft.) 4. Kom ihåg att likören är endast för sötmans och smakens syfte, vi vill inte att frappuccinon ska smaka bara likör, utan det är mest sötman och smaken vi vill åt. (Detta kan även ersättas med karamell sirap, eller något annat sött som man har hemma.) 5. Lägg sedan i två matskedar vaniljglass i koppen, låt kaffet svalna tills det är ljummet och häll sedan det över glassen, så att den smälter. 6. Häll upp mjölk i glaset enda upp till kanten, avsluta med is, och lägg frappuccinon i kylen i cirka 20 till 30 minuter.

Tips från kocken

För lite julstämning: Toppa med kanel pulver eller kanelstång, doppa pepparkakor i frappén eller mixa tillsammans med saffran.