Spett med betor och halloumi

Spett med betor och halloumi

Cooking time 1h
Genomsnittsbetyg 0
24 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

700 g
röd- polka- och gulbetor
3  
förpackningar halloumi à 200 g
2 msk
Olivolja
2 msk
Honung
1 msk
dijonsenap
24 kvistar
rosmarin
24 st
träspett - blötlagda

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 grader. Pensla ett ugnsgaller med lite olja.
  2. Koka betorna mjuka var för sig. Låt svalna något. Skala och skär dem i små klyftor. Lägg betorna i tre separata skålar så att de inte färgar av sig på varandra.
  3. Skär halloumin först i skivor och sedan i 48 rutor. Blanda olivolja, honung och dijonsenap. Fördela blandningen i skålarna med betor och blanda om.
  4. Trä en av varje betsort på spett med en bit halloumi emellan. Stick in rosmarinkvisten i den yttersta rödbetan (där man håller i spettet). Lägg spetten på gallret och ställ in i ugnen över en plåt täckt med folie som spetten kan droppa på. Grilla i cirka 10 minuter eller tills halloumin är gyllenbrun. Servera spetten varma eller kalla.

Tips från kocken

Grillad halloumi blir salt och gnissligt seg, perfekt med en söt beta till.