Saffransscones

Cooking time 25min
Genomsnittsbetyg 5
10 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Saffransscones

2 dl
Mjölk
1 g
saffran
7.5 dl
Vetemjöl
0.5 tsk
Salt
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 dl
råsocker
125 g
Smör
1 st
Ägg
   
ägg till pensling
   
hackad mandel att strö över

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjölken och saffranen i en kastrull och värm tills det precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Blanda vetemjöl, salt, råsocker och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget och saffransmjölken och rör ihop till en deg.
  3. Rulla ut små scones och platta till dem lätt. Pensla med ägg och strö över lite finhackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Tips från kocken

Tips! Sconesen passar lika bra till eftermiddagsteet. Kanske på engelskt vis med clotted cream och sylt?