Saffransfudge med pistaschmandar

Cooking time
Genomsnittsbetyg 1
30 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

1 st
burk kondenserad mjölk (400ml)
550 g
Vit choklad
1 g
saffran (2 kuvert)
1 nypa
färsk kardemumma (malen)
250 dl
pistaschmandlar (saltade)
1 nypa
Salt

Tillagning

  1. Använd en avlång brödform och täck botten och kanter med bakplåtspapper. Häll kondenserad mjölk och choklad i en glas- eller metallbunke. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen smälta försiktigt; rör i chokladen då och då; det kommer att se ut som om den skär sig, men fortsätt att röra ordentligt så kommer den att gå ihop och bli silkeslen och underbar, men det krävs lite kraft. Vispa in lite luft i massan. Tillsätt saffran, kardemumma och en nypa salt. Avsluta med att vända ner hälften av pistaschmandlarna.
  2. Häll fudgen i formen och toppa med resterande pistaschmandlar. Ställ fudgen i kylskåp tills den stelnat. Ta fudgen ur formen och dela den i 2x2 cm stora bitar. Förvara i kylskåp.