Rökt laxrulle med pepparrot på crostini

Rökt laxrulle med pepparrot på crostini

Cooking time
Genomsnittsbetyg 1
12 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

300 g
rökt lax i fina skivor
50 g
Färskost
50 g
crème fraiche
1 st
citron - zest
1 msk
pepparrot - riven
   
salt och peppar

Crostini

12 skivor
formbröd
   
Olivolja

Att toppa med

150 g
laxrom

Tillagning

  1. Bred ut plastfilm på köksbänken. Lägg laxskivorna omlott längs med plasten, men spara några centimeter plast längs kanterna. Rör ihop färskost och crème fraiche. Tillsätt övriga ingredienser, blanda och smaka av.
  2. Bred ut röran över laxen och rulla försiktigt ihop till en rulle med hjälp av plasten. Ta sist tag i plaständarna och rulla ihop som en smällkaramell. Lägg i frysen i några timmar så går det lättare att skära upp rullen sedan. Skär upp laxrullen i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Crostini + montering: Stansa ur rundlar, lite större i dia- meter än laxrullarna, ur formbröden. Pensla dem med oliv- olja och baka i ugn vid 130° i 15–20 minuter, tills de är spröda. Lägg de skivade laxrullarna på rundlarna och toppa med laxrom.