
Råmarinerade polkabetor med fetaost och vitlöksbröd


4
Portioner
Ingredienser
Ingredienser
150
g
polkabetor - fungerar lika bra med röda eller gula betor
100
g
fetaost
2
msk
citronsaft - färskpressad
3
msk
Olivolja
salt - flingsalt och dill
Vitlöksbröd
4
skivor
vitt surdegsbröd
50
g
Smör
3
st
vitlöksklyftor
timjanblad
Salt
Tillagning
- Vispa samman citronsaft och olivolja. Skala och skiva betorna så tunt det går, antingen genom att hyvla med osthyvel eller använda mandolin.
- Salta betorna och marinera dem med hälften av citronoljan i cirka 10 minuter. Lägg upp betorna. Häll på resterande citronolja före servering.
- Vitlöksbröd: Värm ugnen till 225°. Finhacka vitlök och timjanblad. Vispa ihop med smöret. Smaka av med salt. Bred kryddsmöret på brödet och ugnsbaka till fin färg.
- Strö flingsalt och smula fetaosten över betorna. Plocka över små dillkvistar. Servera med vitlöksbrödet.