Pumpasoppa med knaperstekt bacon

Pumpasoppa med knaperstekt bacon

Cooking time
Genomsnittsbetyg 4
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

200 g
muscatpumpakött
0.5 st
gul lök
0.5 st
vitlösklyfta
0.5 st
apelsin - skalet
1 dl
torrt vitt oekat vin
4 dl
kycklingbuljong
   
Olivolja
   
Salt
150 g
bacon i bit
50 g
pinjenötter

Tillagning

  1. Tärna pumpaköttet i mintre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja i botten.
  2. Finriv det yttersta skalet av apelsinen och pressa juicen. Häll ner apelsin och vin och och låt det koka upp. Tillsätt sedan buljongen och låt det koka i c:a 15 minuter tills pumpan är genommjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  3. Tärna baconet och stek det knaprig på medelhög temperatur. Lyft ur baconet och lägg det på en tallrik med dubbelvikt hushållspapper under. Låt det rinna av några minuter före servering. Häll upp soppan i 4 djupa tallrikar, strö i baconet och pinjenötterna.