Pulled pork

Pulled pork från amerikanska södern

Cooking time
Genomsnittsbetyg 4
6 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

2 kg
fläskkarré
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
grovt havssalt
1 kg
sötpotatis
   
Olivolja
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Lägg köttet, urbenat, rullat och bundet med steksnöre, i en stor gryta kvällen innan tillagning. Täck med socker och salt och blanda ordentligt. Låt stå i kylen över natten, vänd gärna köttet ett par gånger under kylningen.
  2. Nästa dag, sätt ugnen på 150°. Ta ut fläsket ur kylen och torka av det innan du lägger det i en gryta. Häll i 2 dl vatten och täck med folie. Låt fläsket rostas i ugnen i 5–6 timmar tills det blivit mört och faller isär.
  3. Ta bort folien efter halva tillagningstiden och vänd på fläsket om ena sidan börjar se för mörk ut. Ta fläsket ur ugnen 1 timme innan servering, men låt det ligga kvar i folien för att hålla värmen.
  4. Sätt ugnen på 220°. Häll olivolja, salt och peppar över potatisklyftorna och sprid ut dem på 2 bakplåtar. Ställ i ugnen i 30–40 minuter tills de blir gyllenbruna. Skiva eller dra isär köttet och servera tillsammans med potatis

Tips från kocken

Påbörja matlagningen dagen innan du vill servera den här rätten. Torrsaltning över natten kommer nämligen att möra köttet och få det att smälta i munnen.