Pilgrimsmusslor i champagnesås

Pilgrimsmusslor i champagnesås

Cooking time 45min
Genomsnittsbetyg 4.5
24 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

24 st
pilgrimsmusslor - ca 350 g
   
salt och peppar
1 msk
Olivolja

champagnesås:

1 st
schalottenlök - finhackad
1 msk
Smör
1 dl
vitt vin
4 dl
fiskbuljong
3 dl
Vispgrädde
1 msk
ljus maizenaredning
1 tsk
färskpressad citronsaft
   
salt och vitpeppar
1 dl
champagne eller mousserande vitt vin

Tillagning

  1. Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg. Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften. Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt koka i cirka 10 minuter.
  2. Red såsen med maizena. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm. Vispa resten av grädden.
  3. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Värm oljan i en grill- eller stekpanna och stek pilgrimsmusslorna i cirka 1 minut på varje sida.
  4. Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne. Fördela såsen på skedar eller små tallrikar. Lägg en pilgrimsmussla i såsen. Servera direkt.

Tips från kocken

Pilgrimsmussla, champagne och grädde – lyx på hög nivå!