Pesto a la Mooniq

Cooking time 0h 20min
Genomsnittsbetyg 5
6 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Pesto a la Mooniq

40 g
skalade sesamfrön
1 kruka
basilika - färsk
1 paket
babyspenat- 65 gram
2 st
2 vitlöksklyftor
1 nypa
Salt
1 nypa
peppar
1.5 dl
olja
50 g
finriven parmesanost

Tillagning

  1. Häll de skalade sesamfröna i torr stekpanna och rosta dem några minuter, tills de fått lite färg.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa 1 - 1,,5 minuter till slät sås om du vill ha den lite tunnare så späd med lite mer olja. Valfri olja - jag tar hälften olivolja och rapsolja för jag gillar inte olivsmaken.
  3. Peston klarar sig 3-4 dagar i kylen. Jättegott till pasta eller kokta rotgrönsaker eller på smörgås tillsammans med lite kallrökt skinka

Tips från kocken

Bladspenat kan bytas ut mot Grönkål som är supernyttig. Öka då oljan med 0,5 dl för grönkålen blir lite mer stabbig än Babyspenaten. Jag använder skalade sesamfrön men självklart kan man ta samma mängd Pinjenötter eller prova Valnötter eller sötmandel.