Pastasallad med grillad fläskfilé, pesto, fetaost och svarta oliver

Pastasallad med grillad fläskfilé, pesto, fetaost och svarta oliver

Cooking time
Genomsnittsbetyg 2.7
6 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

1.2 kg
fläskfilé
   
salt och peppar
400 g
pasta - exempelvis gnocci farfaller eller penne
12 st
körsbärstomater
100 g
fetaost
1 dl
svarta oliver

Pesto

1 kruka
basilika
1 dl
färskriven parmesanost
1 dl
cashewnötter
2 st
vitlöksklyftor
1 dl
Olivolja
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Grilla köttet och salta och peppra under tiden.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en bunke och mixa dem med stavmixer. Har du ingen mixer går det bra att finhacka (det blir inte lika krämigt, men det duger). Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan och häll av vattnet. Blanda ner peston och rör om ordentligt. Lägg upp blandningen på ett stort fat.
  4. Dela körsbärstomaterna och lägg dem ovanpå pastan till- sammans med köttet.
  5. Smula till sist över fetaosten och strö över de svarta oliverna.