Pasta med bacon, citron och rosmarin

Pasta med bacon, citron och rosmarin

Cooking time 30min
Genomsnittsbetyg 0
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Pasta med bacon, citron och rosmarin

300 g
Pasta (gärna penne eller rigatoni)
1 paket
Bacon (140 g)
1 st
vitlöksklyfta
3 dl
Grädde
1.5 dl
vitt vin
1 tsk
kalvfond
1 st
citron (finrivet skal)
1.5 msk
Citronsaft (eller efter smak)
2 tsk
torkad rosmarin
   
svartpeppar
1.5 kruka
persilja

Tillagning

  1. Koka pastan efter anvisningar på förpackningen. (Låt den gärna bli al dente)
  2. Skiva bacon i bitar och finhacka vitlöken. Fräs bacon i en större stekpanna. Låt den nästan bli knaperstekt och tillsätt vitlöken. Låt bacon och vitlök fräsa i någon minut.
  3. Tillsätt sedan grädde, citronskal, vitt vin, kalvfond och rosmarin och låt sjuda i 5-10 minuter.
  4. Rör ner citronsaften och låt den sjuda ytterligare någon minut.
  5. Smaka av med svartpeppar, hacka och tillsätt persiljan.
  6. Häll av pastan och rör ner den i såsen.

Tips från kocken

Servera gärna med halkidiki oliver.