Monsterbollar

Monsterbollar

Cooking time
Genomsnittsbetyg 5
7 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

100 g
Smör
8 dl
havregryn
4 dl
Florsocker
2 msk
vaniljsocker
4 msk
kakao
2 msk
kaffe
2 msk
Grädde
1 krm
Salt

Dekoration

   
strössel
   
mörk blockchoklad
   
godis - till ögon - tänder och ben.

Tillagning

  1. Smält smöret. (Mixa havregrynen om du vill.) Kör ingredienserna i en matberedare. Börja med den mindre mängden havregryn och blanda i resten bara om det behövs. Smeten ska vara lite kladdig, men så pass hård att bollarna håller formen. De blir hårdare när de fått stå i kylen ett tag.
  2. Rulla bollar och ställ dem på ett fat. Låt stå i kylen i cirka 1 timme. Under tiden tänker du ut hur dina monster ska se ut och gör i ordning alla godisbitarna. Smält en ruta blockchoklad och använd en bomullspinne för att dutta pupiller på passande godisbitar.
  3. Häll olika slags strössel på olika fat. Rulla monstren mellan fuktade händer tills de blir lite klistriga och rulla dem sedan i strössel. Gör fötter och tänder genom att sticka in godis i bollen (om du vill kan du skära ut en mun först). Ögonen fäster du med en dutt smält blockchoklad. Ställ in monsterbollarna i kylen med plastfolie över fram till serveringen.

Tips från kocken

Havregryn kan vara lite grova för små barn, så om du vill kan du köra havregrynen i en mixer först. Du bestämmer själv hur mycket de behöver mixas. Mät upp havregrynen innan du mixar dem.