Marinerad fläskfilé med ljummen primörsallad

Marinerad fläskfilé med ljummen primörsallad

Cooking time 2h
Genomsnittsbetyg 0
8 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

1.5 kg
fläskfilé
   
olja till stekning

Marinad

0.5 dl
Olivolja
3 msk
balsamicosirap
3 tsk
Honung
2 st
vitlöksklyftor
   
salt och peppar

Glaze

3 msk
basilika
3 msk
Gräslök
2 msk
balsamicosirap

Grönsaker

4 st
lökar
1 knippe
rädisor
6 st
morötter
2 st
Broccoli
   
sockerärtor

Dressing

2 dl
Vispgrädde
1 st
citron
3 msk
vit balsamicosirap
1 tsk
Honung

Tillbehör

6 dl
kokt matvete

Tillagning

  1. Börja med att lägga köttet i en påse. Häll i olja, balsamico och honung. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Låt köttet marinera minst 1 timme i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 125°. Värm lite olja i ett stekjärn och bryn köttet runtom. Lägg köttet i en ugnsfast form. Sätt en termometer i köttet. När innertemperaturen är 68° är det klar, tar ca 30 minuter.
  3. Hacka örterna och blanda med balsamico. Gnid in köttet i marinaden och låt det svalna. Dela grönsakerna i bitar. Koka dem lätt så att de precis blir al dente i saltat vatten.
  4. Blanda grädde med saften från citron, balsamico och honung. Smaka av med salt och peppar. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Lägg upp matvete på ett fat. Lägg på grönsakerna och ringla över dressingen. Skiva upp köttet och lägg på fatet.