Krämig fiskgryta med saffran och chili

Krämig fiskgryta med saffran och chili

Cooking time
Genomsnittsbetyg 4.1
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

400 g
fiskfilé
2 st
vitlöksklyftor
1 st
chili
2 st
tomater
1 st
paprika
0.5 st
fänkål
100 g
zucchini
200 g
kokt potatis
0.5 g
saffran
1 dl
vitt vin
1 dl
kycklingbuljong
2.5 dl
Vispgrädde
   
olja och salt

Tillagning

  1. Skär fisken i cm stora bitar. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fintärna tomaterna och strimla fint paprika, fänkål och zucchini. Skiva potatisen. Fräs vitlök, chili och saffran i en vid kastrull med olja.
  2. Häll på vin och koka upp. Häll i buljong och grädde och låt koka ca 3 minuter. Lägg ner resterande grönsakerna och fisken. Koka i 3 minuter och smaka av med salt