Karréspett med melonsallad och limekräm

Karréspett med melonsallad och limekräm

Cooking time 30min
Genomsnittsbetyg 2.3
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

8 st
små spett
0.75 kg
benfri fläskkarré i skivor
2 msk
olja
2 msk
japansk soja
1 msk
balsamvinäger
2 tsk
sesamolja
1 st
vitlöksklyfta pressad
1 tsk
nymald svartpeppar

Melonsallad

1.5 kg
vattenmelon
0.5 paket
frysta sojabönor
4 st
salladslökar
0.5 st
röd chili
1 st
lime
1 st
liten bit ingefära
0.5 kruka
färsk koriander eller persilja

Limesås

2 dl
turkisk yoghurt
   
finrivet limeskal
0.5 st
vitlöksklyfta pressad
1 krm
Salt

Tillagning

  1. Blötlägg spetten om de är av trä eller bambu.
  2. Skär köttet i ganska små bitar. Blanda olja, soja, balsamvinäger, sesamolja, pressad vitlök och svartpeppar. Blanda ner köttet. Låt det marinera medan du förbereder resten.
  3. Sallad: Skär bort skalet på melonen och skär den i bitar, pilla bort kärnorna.
  4. Blanda ner sojabönorna. Skiva salladslöken och chilin. Blanda ner dem.
  5. Finriv limeskalet och spara till såsen. Pressa ur saften och häll den över salladen. Skala och finriv ingefäran ner i salladen. Blanda ner korianderbladen.
  6. Sås: Blanda yoghurt, limeskal och vitlök. Smaka av med lite salt.
  7. Trä upp köttet på spetten och grilla dem några minuter på var sida tills de är genomstekta. Servera med sås och sallad.

Tips från kocken

Melonsalladen med ingefära är supergod till de marinerade karréspetten. Tack vare det insprängda fettet är karré utmärkt kött att ha till grillspett.