Julkorv

Julkorv

Cooking time
Genomsnittsbetyg 5
Portioner

Ingredienser

Ingredienser

250 g
nötkött
250 g
fläskkött
250 g
späck
250 g
kokt potatis
6.25 dl
kokt kall mjölk
1 msk
Salt
0.5 tsk
vitpeppar
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
Socker
0.5 msk
potatismjöl
2  
meter krokfjälster
1 krm
malen kryddpeppar

Koklag

2 l
Vatten
2 st
lagerblad
1 st
morot
2 kvistar
persilja
1 st
gul lök
3 st
nejlikor

Tillagning

  1. Mal köttet och späcket 4 gånger genom köttkvarn sista gången med potatisen. Det bästa är att be slaktaren att finmala köttet.
  2. Arbeta köttblandningen i en rymlig skål och späd med mjölken tillsätt kryddorna. Arbeta smeten minst 20 min konsistensen skall vara som en tjock gröt.
  3. Stoppa fjälstren löst och knyt med bomullstråd. Gör de inte för stora då blir de svår hanterliga. Koka upp lagen och sjud korvarna ca 15 min.