
Halloumi med sallad på grillad sparris, nektariner och färsklök samt vitlöksdressing


4
Portioner
Ingredienser
Ingredienser
400
g
halloumi
Olivolja
rostad vitlöksdressing
4
st
vitlöks klyftor (skalade)
2
st
Äggulor
1
tsk
dijonsenap
1
tsk
rödvinsvinäger
1.5
dl
rapsolja
Salt
250
g
grön sparris
2
st
nektariner
100
g
färsklök
100
g
blandade salladsskott
Olivolja
flingsalt
Tillagning
- rostad vitlöksdressing: Värm ugnen till 225°. Vänd vitlöksklyftorna i lite olja och ugnsrosta dem tills de fått en rostad färg, cirka 5 minuter. Låt vitlöken svalna. Lägg sedan ner vitlök, äggulor, dijonsenap och rödvinsvinäger i mixer och mixa. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Smaka av med salt.
- Skär bort de nedersta 2 centimetrarna på sparrisen. Skär nektarinerna i 4 klyftor vardera och ta bort kärnorna. Ansa och strimla färsklöken och blanda den med salladsskotten.
- Värm grillen till medeltemperatur. Skiva halloumin i 8 skivor. Pensla sparrisen och nektarinerna med lite olivolja. Grilla sparris, nektariner och halloumi till fin färg.
- Blanda ner de nygrillade grönsakerna i salladen tillsammans med lite olivolja och flingsalt. Servera grönsakerna till halloumin och vitlökscrèmen.