Glutenfria scones

Glutenfria scones

Cooking time
Genomsnittsbetyg 4.5
Portioner

Ingredienser

Ingredienser

1 dl
rismjöl
1 dl
durramjöl
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
pofiber
1 tsk
psylliumfröskal
1 krm
Salt
1 msk
strösocker
25 g
smör - rumstempererat
1.5 dl
Filmjölk

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda i smör och filmjölk och nyp ihop allt till en smet. Forma den, med lätt mjölad hand, till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Skåra kakan i fyra delar med en lätt mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Precis som vanliga scones är även dessa godast när de är färska. Tillsammans med clotted cream, marmelad och engelskt te.

Tips från kocken

Världens godaste scones! Det här är ett fantastiskt recept, som går hem hos alla. Eftersom det är scones bakade på durramjöl är de också fiberrika. Om man vill kan man utesluta sockret för att få en ännu nyttigare start på dagen. Recepten kommer ur boken Friendly bread av Karin Moberg och Oscar Målevik.