Fudge med honungsrostade nötter

Cooking time
Genomsnittsbetyg 5
25 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

400 g
kondenserad mjölk
100 g
Smör
250 g
brunfarin
1 msk
ljussirap
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
kanel
100 g
god mörk choklad
100 g
honungsrostade makadamian nötter
   
Silverglitter och små silverformar ( finns t ex hos panduro eller cakedreams.se )

Tillagning

  1. Gör en form om 20 x 20 cm av bakplåtspapper eller alu- miniumfolie. Lägg kondenserad mjölk, smör, farin och sirap i en kastrull, tillsätt vaniljsocker och kanel, och låt det smälta ihop utan att koka. Rör inte.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta helt innan du försiktigt rör ner den. Lägg nötterna i formen och häll i choklad- blandningen. Ställ formen i kylen några timmar eller över natten. Skär fudgen i bitar med hjälp av en värmd, vass kniv. Placera i formarna och dekorera med glitter.

Tips från kocken

En läcker kombination av seg fudge och krispiga nötter.