Dulche de leche-praliner

Dulche de leche-praliner

Cooking time
Genomsnittsbetyg 5
15 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Pralinskal

300 g
Mörk choklad

Dulche de leche

400 g
kondenserad mjölk eller 2 dl färdig dulche de leche på burk

Tillagning

  1. Dulce de leche: Ställ den oöppnade konservburken i en kastrull med vatten. Sätt på locket och låt koka i 3–4 timmar.
  2. Pralinskal: Temperera chokladen (se nedan). Fyll pralinformarna med tempererad choklad upp till kanten. Slå ur luftbubblorna mot bordet. Stryk formen jämn med en palett eller degskrapa och vänd den uppochner över bunken. Slå försiktigt ut chokladen i bunken igen och låt en tunn hinna choklad vara kvar i formen.
  3. Skrapa kanterna jämna igen och ställ formen uppochner på ett galler eller mellan två glas tills chokladen sätter sig. Dra av kanterna igen efter ett tag. Ställ in formen i kylskåp i 5 minuter så att chokladen sätter sig snabbt. Spritsa ner fyllning i formarna, men inte ända upp till kanten.
  4. Lock: Bred ut ett lager smält, otempererad choklad över formen och skrapa av den med en palett. Låt stelna en stund, och gör sedan samma sak med tempererad choklad. Låt stelna i rumstemperatur.