Ceviche med sötpotatispuré smaksatt med ingefära

Ceviche med sötpotatispuré smaksatt med ingefära

Cooking time
Genomsnittsbetyg 5
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Sötpotatispuré

175 g
sötpotatis
12 g
ingefära
0.25 dl
solrosolja
0.5 msk
solrosolja
   
Salt
200 g
fiskfilé
1 st
chilipeppar
1 dl
limejuice
2 st
tomater
1 st
paprika - röd
1 st
avocado
   
Salt

Tillagning

  1. Sötpotatispuré: Värm ugnen till 175°. Skala och tärna sötpotatis. Blanda den med 1/2 msk olja och ugnsbaka cirka 15 minuter tills den är mjuk.
  2. Kyl ner potatisen och lägg den sedan i en matberedare. Skala och riv ner ingefäran. Mixa och tillsätt 1/4 dl olja droppvis till en slät puré. Smaka av med salt.
  3. Tärna fisken i 1 cm-kuber och lägg i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin, blanda med limejuicen och fisken. Låt marinera cirka 20–30 minuter. Dela tomaterna och ta ur innanmätet.
  4. Fintärna tomat, paprika och avokado. Blanda ihop alltsammans före servering och servera med den ingefärsdoftande sötpotatispurén.

Tips från kocken

En riktigt uppfriskande förrätt som retar aptiten. Det går att använda olika typer av fisk, till exempel lax, sej, kolja, hälleflundra eller marulk.